Kolagen a celebrity

Na tvářích celebrit se kromě dalších "zkrášlovadel" podepisuje i kolagen  

Ve světě wellness už je kolagen hitem několik let. Oblíbily si ho celebrity, které rády dávají na Instagram fotky, jak vypadá jejich pleť bez filtru a bez make-upu. To, co je na kolagenu tak skvělé je to, že je cenově dostupný i pro nás pouhé smrtelníky. Plastické operace mohou člověka nenávratně poškodit nebo dokonce zabít. Na korektivní dermatologické zákroky, jako je laser, ultrazvuk, thermage nebo výplně, může mít člověk špatnou reakci a skončit tak s horší pletí než předtím, nebo kvůli nim nemůže na sluníčko, které by na ošetřené pleti způsobilo pigmentové skvrny.

Pokud si zakoupíte a pravidelně užíváte kvalitní mořský kolagen, neriskujete tím nic. Dělá to ale opravdu něco? Na kolagenu je skoro až neuvěřitelné, že toho slibuje opravdu hodně -  mladší pleť, delší vlasy, zdravé kosti a klouby, rychle se hojící rány, zdravá střeva… Zní to jako pohádka, ale na rozdíl od mnohých ”zázračných” látek, je účinnost mořského kolagenu prokázána klinickými studiemi (některé jsme rozebírali v článku zde), které jsou volně dostupné na internetu na specializovaných vědeckých portálech.

Kromě vědců si kolagen zamilovaly také některé filmové hvězdy, které dostávají velké role i po čtyřicítce - i když jsou pak na sociálních médiích a bulvárních plátcích pod drobnohledem. 

Jaké celebrity přiznaly, že denně užívají kolagen?

Jennifer Aniston (54) je známá tím, že vypadá o deset let mladší. Její vzhled není výsledkem botoxu ani výplní kyseliny hyaluronové. Ty sice kdysi vyzkoušela, ale kvůli špatné reakci se jim teď vyhýbá. Jennifer konzumuje kolagen jako součást každodenní stravy od roku 2016. Jak zveřejnila na svém Instagramu, Jenn si dává ráda kolagen do kafe a tvrdí, že jí jeho pravidelné užívání “rozzářilo pleť”.

Blonďatá herečka Kate Hudson tento rok oslaví 45. narozeniny. Kolagen nejraději užívá ve formě smoothie po cvičení, kterému se pravidelně věnuje a zdůrazňuje, že kolagen také podporuje regeneraci svalů, takže si její tělo po sportu dříve odpočine.

Kolagenu fandí i Victoria Beckham. Bývalé Spice Girl a ženě fotbalisty Davida Beckhama bude tento rok 50 let, ale její obličej vypadá taky o několik let mladší. Victoria používá kolagen jak v doplňcích stravy, tak v krémech a zároveň se snaží jíst i dietu bohatou na kolagen, jako jsou třeba sardinky, brokolice, nebo lesní bobulovité ovoce.

Hvězda reality show, Kourtney Kardashian (44),  si dává kolagen ráno na lačno, protože tak je podle ní prý nejúčinnější. Hvězda reality show se v potravinových doplňcích vyzná, pravidelně jich užívá mnoho. A mezi své stálice natrvalo zařadila kolagen.

Tak co, stárnou tyto ženy “s grácií”, nebo “v tom crop topu vypadají nedůstojně”? Mají moc plastik, nebo by spíš na nějakou měly jít? Bulvární čtenáři nebudou spokojení nikdy, ale realita je taková, že obvykle vypadají skvěle. Normální člověk nebude mít tolik prostředků a odhodlání na to, aby vypadal dokonale, ale přesto lidi zajímá, co všechno celebrity pro svoji krásu dělají, aby se jimi mohly inspirovat. Narozdíl od ostatních omlazovacích metod je suplementace rybího kolagenu dostupná i pro obyčejné lidi, a neriskují tím ani ochrnutí obličeje, jako je to u špatných botoxových injekcí. 

Suplementace kolagenu patří mezi nejbezpečnější a nejefektivnější metody, jak dosáhnout toho, abyste vypadali lépe, i když na úroveň celebrity to dotáhnout nebude jednoduché pro nikoho. Nejefektivnější boj proti stárnutí se vede na několika frontách, a to může být někdy náročné. Ne všichni dokážou dodržovat pravidla zdravého životního stylu a investovat peníze do různých beauty procedur. Kolagen ale patří mezi nejbezpečnější, nejúčinnější a cenově nejdostupnější řešení..